De gong is het meest resonerende instrument wat er bestaat. Wanneer je de klank van de gong voelt zijn dat de resonanties in elke cel van je lichaam. Deze vibraties/klanken zijn de meest krachtige resonanties in muziektherapie waardoor de gong al meer dan 5000 jaar hiervoor wordt gebruikt. 
Samen met de trommel is de gong ook het oudste instrument. 

In de kwantumfysica wordt de gong ook wel het nulpuntveld genoemd en in spirituele tradities het zijn, het woordloze. Het gongveld is gecomponeerd uit triljoenen boventonen die in een fibonacci reeks van deze disc afkomen. Tijdens een gongbad wordt de ruimte rondom ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam gevuld met deze boventonen.  De kosmische muziek van de gong wordt de dissonante harmonie genoemd. De transcenderende klank van de gong vertegenwoordigt de grote chaos waar het hele manifest uit voortkomt.

In mijn professie als musicus en muziektherapeut, mag ik met de klank gave waar ik mee geboren ben wel bewuste tonen en bewuste klanken uit dit instrument uitzenden en delen, die zelfs synchroniseren met verschillende musici, doordat ik hen bewust ontmoet in dezelfde tonen en frequency.

De gong neemt ons mee op een reis van klank en brengt ons naar de bron van ons meest intieme zelf, de Stilte, onze ware natuur.  Wanneer je je concentreert op de multidimensionale klanken van de gong ga je voorbij alle dimensies.

Dissonante Harmonie, boventonen en dematerialisatie

De klank van de gong bestaat uit spontane bundelingen van boventonen, wat dissonante harmonie wordt genoemd. Boventonen zijn onvoorspelbaar, onafhankelijk en geheel organisch. Dit creëert de holistische resonanties. Je hoort de gong niet alleen maar het is ook fysiek voelbaar. Als de geluidsgolven in kracht toenemen wordt de ruimte gevuld met resonanties en lost lichaam en geest compleet op. Als je een gongbad ondergaat, worden de mentale, emotionele en fysieke lichamen geleidend en regenererend. De weerstand van het ego verdwijnt volledig.